Formula 1 Kausiennakko 2020

F1-kausi 2020 käynnistyy maaliskuun 15. päivä Australian GP:llä. F1-testit ovat nyt takana ja Veikkauskertoimet.com kokosi Formula 1 kausiennakon kaudelle 2020, josta löydät kaikki tallit, kuljettajat, kisakalenterin sekä vedonlyöntivihjeet!

F1 tallit ja kuljettajat

F1-kaudella 2020 nähdään viime kauden tapaan 10 tallia ja 20 kuljettajaa. Suomalaisista mukana ovat Mercedeksen Valtteri Bottas ja Alfa Romeon Kimi Räikkönen. Lisää talleista kerromme alapuolella ja Veikkauskertoimet.com arvioi myös tallien menestymismahdollisuudet tulevalla kaudella.


Mercedes

Mercedes valloitti kaudella 2019 jälleen sekä valmistajien että kuljettajien maailmanmestaruuden. Mercedes on mestarisuosikki numero 1 myös tällä kaudella ja tallin uusi dual axis steering -järjestelmä on herättänyt paljon kohua muiden tallien keskuudessa. Mersun vauhti näytti olevan Barcelonan testeissa erittäin kovalla tasolla ja talli valloittaneet molemmat mestaruudet myös kaudella 2020.

Kuljettajat: Lewis Hamilton & Valtteri Bottas

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #1

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Lewis Hamilton


Redbull

Redbullin viime kausi oli kaksijakoinen. Heikon alkukauden jälkeen talli sai ryhtiä tekemiseen loppukaudesta ja kesken kauden talliin siirtynyt Alexander Albon pystyi keräämään edeltäjäänsä Pierre Gaslya tasaisemmin pisteitä.

Redbullin ykköskuljettana Max Verstappen pystyi sen sijaan peräti kolmeen osakilpailuvoittoon, vaikka kausi oli pitkälti Mercedeksen ja Ferrarin dominointia. MM-sarjassa kolmanneksi sijoittunut Verstappen pyrkii lyömään kampoihin tällä kaudella Mercedekselle, mutta mestaruuteen asti Redbullin vauhti tuskin yltää.

Tallin hyvä vauhti viime kauden lopulla antaa kuitenkin osviittaa siihen, että Redbull saattaa tosissaan haastaa Ferrarin taistelussa valmistajien pisteiden kakkostilasta.

Kuljettajat: Max Verstappen & Alexander Albon

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #2

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Max Verstappen


Ferrari

Ferrarin kausi 2019 oli täynnä kohuja, kun tallin tulokaskuljettaja Charles Leclerc ja Sebastian Vettel ottivat ajoittain kohtalokkaastikin toisistaan mittaa radalla. Ferrarin kehitystyö on tallin sisältä tulleiden tietojen mukaan ottanut talvella takapakkia, ja tallin vauhti ei vakuuttanut myöskään Barcelonan testeissä.

Ferrarilla saattaa olla vaikeuksia etenkin alkukaudella ja se voi hyvinkin taipua taistelussa valmistajien MM-sarjassa Redbullia vastaan.

Kuljettajat: Charles Leclerc & Sebastian Vettel

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #3

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Charles Leclerc


Racing Point

Racing Point on yksi tulevan kauden mielenkiintoisimmista talleista. Mersun moottorilla kilpaileva Racing Point sijoittui viime kaudella valmistajien MM-sarjassa vasta seitsemmänneksi, mutta tälle kaudelle talli lähtee suurin odotuksin uudistetun auton voimin.

Racing Pointin uusi auto on herättänyt paljon huomiota muiden tallien ja median keskuudessa, sillä sen ulkomuoto ja suunnittelu muistuttaa erehdyttävästi viime kauden Mercedestä. Etenkin Sergio Perezin vauhti vaikutti hyvältä Barcelonan testeissä, joten Racing Point saattaa olla F1 kauden 2020 musta hevonen.

Kuljettajat: Sergio Perez & Lance Stroll

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #4

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Sergio Perez


McLaren

Monta kautta alisuorittanut McLaren sai viime kaudella viimein ryhtiä tekemiseen sijoittuen valmistajien MM-pisteissä heti kolmen kärkitallin jälkeen peräti neljänneksi. Carlos Sainz Jr saavutti jopa yhden podium-tilan, kun espanjalainen nousi Brasilian GP:ssä Lewis Hamiltonin rangaistuksen seurauksena kolmanneksi.

McLaren tulee jälleen taistelemaan tiukasti keskikastin tallien ykköstilasta yhdessä Racing Pointin ja Renaultin kanssa.

Kuljettajat: Carlos Sainz & Lando Norris

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #5

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Carlos Sainz


Renault

Renaultin kausi 2019 oli ongelmia täynnä ja talli jäi lopulta selkeästi McLarenin taakse valmistajien MM-pisteissä. Renault ei uusinut Nico Hülkenbergin sopimusta tälle kaudelle ja saksalaisen tilalle hankittiin Mercedeksen testikuljettajana toiminut Esteban Ocon. Tallin ykköskuskina jatkaa Australian lahja formulamaailmalle, Daniel Ricciardo.

Renaultilla on ollut viime kausina paljon luotettavuusongelmia autonsa kanssa ja tallin huhuiltu jopa jättävän F1-sarjan lähivuosina. Renault tulee jälleen tappelemaan keskikastissa, mutta Racing Point ja Mclaren tuntuvat lähtökohtaisesti liian vahvoilta Renaultille tulevalla kaudella.

Kuljettajat: Daniel Ricciardo & Esteban Ocon

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #6

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Daniel Ricciardo


Alpha Tauri

Redbull Toro Rosso vaihtoi tulevalle kaudelle nimensä Alpha Tauriksi. Kuljettajapuolella ei tehty muutoksia, vaan kuljettajina jatkavat venäläinen Daniil Kvjat ja ranskalainen Pierre Gasly. 

Talli sijoittui viime kaudella valmistajien sarjassa komeasti kuudenneksi, mutta muut keskikastin tallit saattavat olla Alpha Taurille liian kovia haasteita tulevalla kaudella. Pierre Gasly epäonnistui viime kauden alussa Redbullin ratissa, mutta pystyi napsimaan mukavasti pisteitä tehdastalli Toro Rosson riveissä. Gaslysta tuleekin hyvin todennäköisesti Alpha Taurin ykköskuljettaja kauden aikana.

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #7

Kuljettajat: Daniil Kvjat & Pierre Gasly

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Pierre Gasly


Alfa Romeo

Ferrarin tehdastallina toimiva Alfa Romeo Racing aloitti kauden 2019 vahvasti ja etenkin vuoden 2007 maailmanmestari Kimi Räikkönen poimi yllättävänkin paljon pisteitä alkukaudella. Alfan kehitystyö pysähtyi kuitenkin kesken kauden, kun muut keskikastin tallit jatkoivat kehittymistään. Alfa sijoittui lopulta valmistajien pisteissä kahdeksanneksi, takanaan Haas ja Williams.

Alfan vauhti vaikutti varsin hyvältä Barcelonan testeissä, vaikka testiajoista onkin turha vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kimi Räikkönen pystyi kuitenkin nappaamaan jopa yhden testisession nopeimman ajan nimiinsä.

Ferrarin vahva moottori takaa sen, että Alfa on tälläkin kaudella kilpailukykyinen talli, mutta se joutunee tyytymään jälleen sijoituksiin 7-9 valmistajien pisteissä.

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #8

Kuljettajat: Kimi Räikkönen & Antonio Giovinazzi

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Kimi Räikkönen


Haas

Haasin viime kausi oli lähes täydellinen floppi, tallin sijoituttua valmistajien sarjassa vasta yhdeksänneksi. Talli menetti myös kesken kauden pääsponsorinsa, kun energiajuomajätti Rich Energy lopetti tallin sponsoroinnin. Tämän myötä amerikkalaistallin nimi muuttui Rich Energy Haasista pelkäksi Haas-talliksi.

Haasin kuljettajina kaudelle 2020 jatkavat Kevin Magnussen ja virhealtis Romain Grosjean. Kaksikko keräsi viime kaudella yhteensä 28 pistettä, kun esimerkiksi Kimi Räikkönen keräsi Alfa Romeolla yksin 43 pistettä.

Pääsponsorin menetys ja katastrofaalinen viime kausi eivät lupaa Haasille kovinkaan ruusuista vuotta formuloissa. Talli on pudonnut keskikastin taistelusta ja se jumittunee tälläkin kaudella bottom 3 tallien joukkoon.

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #9

Kuljettajat: Romain Grosjean & Kevin Magnussen

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Kevin Magnussen


Williams

Brittiläistalli Williams oli viime kaudella jo lähes totuttuun tapaan valmistajien MM-sarjan viimeinen, kun talli onnistui keräämään vain yhden pisteen koko kauden aikana. Tallipäällikkö Claire Williams (tallin perustajan Sir Francis Williamsin tytär) ei ole saanut tallin toimintaan vieläkään ryhtiä. Viime kauden alla talli erotti teknisen päällikkönsä, kun tallin auto ei ollut valmis edes talvitesteihin, eikä Williamsin vauhti vakuuttanut tämänkään talven testeissä.

Williams teki kuljettajapuolella muutoksen, kun puolainen Robert Kubica sai väistyä nuoren tulokkaan Nicholas Latifin tieltä. Toisena kuljettana jatkaa toinen nuori lupaus George Russell. Williamsin kohdalla voidaan jännittää tulevalla kaudella lähinnä sitä, pystyykö se nappaamaan viime kauden yhden pisteen sijaan peräti kaksi pistettä tulevalla kaudella!

Arvio sijoituksesta kaudella 2020: #10

Kuljettajat: George Russell & Nicholas Latifi

Kumpi kerää enemmän pisteitä? Tasapeli


F1-kisakalenteri 2020

F1 kauden 2020 kisakalenteri ja osakilpailut on nyt julkaistu! Kaudella 2020 formuloissa nähdään ennätykselliset 22 osakilpailua ja kausi alkaa totuttuun tapaan Australiasta. Kiinan GP on siirretty myöhempään ajankohtaan ja GP saatetaan mahdollisesti myös peruuttaa koronavirus-epidemian seurauksena.

Tässä formuloiden kisakalenteri kaudelle 2020:

1. Australian GP (15.3.2020)

Kierroksia: 58
Viime kauden voittaja: Valtteri Bottas

2. Bahrainin GP (22.3.2020)

Kierroksia: 57
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

3. Vietnamin GP (5.4.2020)

Kierroksia: 55
Viime kauden voittaja: –

4. Kiinan GP (19.4.2020 tai myöhempänä ajankohtana)

Kierroksia: 56
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

5. Hollannin GP (3.5.2020)

Kierroksia: 70
Viime kauden voittaja:

6. Espanjan GP (10.5.2020)

Kierroksia: 66
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

7. Monacon GP (24.5.2020)

Kierroksia: 78
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

8. Azerbaidzhanin GP (7.6.2020)

Kierroksia: 51
Viime kauden voittaja: Valtteri Bottas

9. Kanadan GP (14.6.2020)

Kierroksia: 70
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

10. Ranskan GP (28.6.2020)

Kierroksia: 70
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

11. Itävallan GP (5.7.2020)

Kierroksia: 71
Viime kauden voittaja: Max Verstappen

12. Iso-Britannian GP (19.7.2020)

Kierroksia: 52
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

13. Unkarin GP (2.8.2020)

Kierroksia: 70
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

14. Belgian GP (30.8.2020)

Kierroksia: 44
Viime kauden voittaja: Charles Leclerc

15. Italian GP (6.9.2020)

Kierroksia: 53
Viime kauden voittaja: Charles Leclerc

16. Singaporen GP (20.9.2020)

Kierroksia: 61
Viime kauden voittaja: Sebastian Vettel

17. Venäjän GP (27.9.2020)

Kierroksia: 53
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

18. Japanin GP (11.10.2020)

Kierroksia: 53
Viime kauden voittaja: Valtteri Bottas

19. Yhdysvaltain GP (25.10.2020)

Kierroksia: 56
Viime kauden voittaja: Valtteri Bottas

20. Meksikon GP (1.11.2020)

Kierroksia: 71
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

21. Brasilian GP (15.11.2020)

Kierroksia: 71
Viime kauden voittaja: Max Verstappen

22. Abu Dhabin GP (29.11.2020)

Kierroksia: 55
Viime kauden voittaja: Lewis Hamilton

F1 pisteidenlasku ja pisteet

Formula 1:n pistelasku toimii samaan tapaan kuin viime kaudella. 10 parhaiten sijoittunutta kuljettajaa saa pisteitä ja lisäksi jaetaan yksi lisäpiste kilpailun nopeimman kierroksen ajaneelle kuljettajalle.

Nykyinen formuloiden pisteidenlaskujärjestelmä on ollut käytössä jo vuodesta 2010 saakka. F1-osakilpailun pisteet jaetaan seuraavalla tavalla:

Voittaja: 25 pistettä
2. sija: 18 pistettä
3. sija: 15 pistettä
4. sija: 12 pistettä
5. sija: 10 pistettä
6. sija: 8 pistettä
7. sija: 6 pistettä
8. sija: 4 pistettä
9. sija: 2 pistettä
10 sija: 1 piste
Nopein kierros: 1 lisäpiste

Vanhassa pistelaskujärjestelmässä pisteitä jaettiin vain kuudelle parhaalle kuljettajalle (10,6,4,3,2,1). Nykyinen formuloiden pistelaskujärjestelmä on kerännyt sekä kiitosta että kritiikkiä, mutta sitä tuskin tullaan muuttamaan ainakaan lähikausien aikana.

Formuloiden MM-sarjan tilannetta voit seurata helpoiten Formula1.comin sivuilta.

F1-aika-ajot

Formuloiden aika-ajot ajetaan nykyään kolmessa erillisessä sessiossa. Vanhoissa aika-ajoissa oli vain yksi sessio, jossa olivat mukana kaikki kuljettajat.

Nykyinen formuloiden aika-ajo toimii seuraavalla tavalla:

Q1 – ensimmäinen sessio

Aika-ajojen ensimmäisessä sessiossa (Q1) ovat mukana kaikki kuljettajat ja tallit. Ensimmäinen sessio kestää 18 minuuttia ja tämän päätteeksi ryhmästä pudotetaan 4 hitainta kuljettajaa. Nämä kuljettajat ottavat lähtöruudut 17-20.

Q2 – toinen sessio

Toiseen sessioon (Q2) selviytyy 16 ensimmäisen session nopeinta kuljettajaa. Toinen sessio kestää 15 minuuttia, jonka päätteeksi ryhmästä karsintaan pois kuusi hitainta kuljettajaa. Nämä kuljettajat ottavat lähtöruudut 11-16.

Q3 – kolmas sessio

Kolmanteen sessioon (Q3) otetaan mukaan 10 nopeinta kuljettajaa. Kolmas sessio kestää 12 minuuttia. Session nopein kuljettaja nappaa ykkösruudun sunnuntain osakilpailuun.

Mikäli kuljettajien aika on täysin sama, nostetaan aiemmin aikansa ajanut kuljettaja lähtöruudukossa korkeammalle.

Formuloiden televisiointioikeudet ja lähetykset

F1-televisiointioikeudet kuuluvat Suomessa Cmorelle kaudella 2020. CMore ei näytä kilpailuja ilmaisina live stream lähetyksinä. Formuloiden televisiointioikeudet siirtyvät Viasatille kaudella 2022, mutta siihen asti F1 osakilpailut näkyvät CMoren kanavapaketin kautta.

F1 2020 vedonlyönti ja voittajaveto

Formula 1 kauden 2020 vedonlyönti on avattu kansainvälisten vedonlyöntitoimistojen sivuilla. Veikkauskertoimet.com julkaisi jo aiemmin F1 2020 voittajavedon kertoimet tänne.

Maailmanmestarin veikkaamisen ohella voit lyödä esimerkiksi erilaisia head to head -vetoja formulakaudelle. Voit esimerkiksi veikata kumpi saalistaa enemmän pisteitä kaudella 2020, Sebastian Vettel vai Charles Leclerc.

Formuloiden vedonlyöntiin Veikkauskertoimet.com suosittelee etenkin Mr Green ja 888 Sport -vedonlyöntisivustoja. Näiltä sivustoilta löydät sekä korkeat kertoimet että laajan kohdevalikoiman formuloiden vedonlyöntiin.

Ja mikäli haluat aloittaa formulavetojen lyömisen isommalla pelikassalla, suosittelemme nappaamaan parhaat vedonlyöntibonukset tästä!

Parhaat sivustot formulavetoihin

Arvostelu Bonus Pelaamaan

Mobilebet

200€ vedonlyöntibonus Pelaa nyt

888Sport

100% bonus 100€ asti Pelaa nyt

Mr Green

100€ ilmaisveto Pelaa nyt

Bethard

100% bonus 100€ asti Pelaa nyt

Guts

50€ riskitön veto Pelaa nyt