Jääkiekon vedonlyönti

Jääkiekko on Suomen suosituin urheilulaji. Ei ole siis ihme, että myös jääkiekon vedonlyönti on Suomessa huippusuosittua. Oli sarja sitten kotimainen Liiga, Pohjois-Amerikan NHL, itänaapurin KHL – löytyy jääkiekkoon runsaasti vedonlyöntikohteita syksystä aina alkukesään saakka.

Isoimmat jääkiekkosarjat

Suomalaiset ovat jääkiekon suurkuluttajia. Mutta kolme sarjaa on suomalaisille ylitse muiden, kun puhutaan seurajoukkuetason jääkiekosta.

NHL

NHL – eli se suurin ja kaunein jääkiekkosarja maailmassa on huippusuosittua myös Suomessa. Suoria NHL-otteluita on mahdollista seurata live stream -lähetyksinä tai vaihtoehtoisesti Viaplayn sivujen kautta. NHL:ssä pelaa kymmenittäin suomalaisia pelaajia, mikä pitää suomalaiskatsojien mielenkiinnon yllä kaudesta toiseen.

NHL:n vedonlyöntiin soveltuvat parhaiten pohjosmaiset vedonlyöntitoimistot, kuten Nordicbet. Nordicbetilta löydät kaikkiin NHL-otteluihin yli 100 erilaista vedonlyöntikohdetta ympäri vuoden. Lisäksi sivusto tarjoaa NHL-karkeloihin erilaisia kampanjoita, joista on mahdollista voittaa esimerkiksi ilmaisia NHL-matkoja!

nordicbet_nhl_bonus

KHL

KHL-jääkiekkosarjan suosio on ollut Suomessa ymmärrettävästi korkealla sen jälkeen, kun Helsingin Jokerit liittyi Euroopan rahakkaimpaan jääkiekkosarjaan. KHL:n otteluita on mahdollista seurata hankkimalla Viasatin kanavapaketti – tai vaihtoehtoisesti Viaplay -tunnukset.

KHL:n vedonlyönnistä mielenkiintoisen tekee sen, että sarjan otteluiden maaliodottamat ovat huikeasta taitotasosta huolimatta varsin matalat. Toinen huomioitava asia on kotietu, jonka merkitys on KHL.ssä monia muita jääkiekkosarjoja korkeampi.

KHL:n vedonlyöntiin saat parhaat kertoimet 888Sportin sivuilta. Kyseessä on suomenkielinen vedonlyöntisivusto, joka on erikoistunut jalkapallon ja jääkiekon vedonlyöntiin.

Siirry 888Sportille tästä ->

Liiga

leovegas_bonus_

Kotimainen SM-Liiga – tai nykyisellä nimellään Liiga on pelaajien yleisen taitotason laskiessa noussut mielenkiintoiseksi vedonlyöntikohteeksi. Sarjassa ei ole enää yhtä paljon henkilökohtaista taitotasoa kuin esimerkiksi 10 vuotta sitten, kun muut eurooppalaiset kiekkosarjat – KHL etunenässä – haalii kaudesta toiseen parhaat suomalaiset europelaajat pois liigakentiltä.

Liigan on lähtökohtaisesti erittäin tasainen sarja, jossa yllätyksille on aina tilaa. Tämä antaakin mahdollisuuden löytää hyviä ylikertoimia etenkin vierasjoukkueista.

Liigaan ei ole saatavilla ilmaisia live stream -lähetyksiä. Tällä hetkellä SM-Liigan ottelut näkyvät suorina lähetyksiä Telian kautta.

Parhaat kertoimet SM-Liigaan saat suomenkielisen Leo Vegasin sivuilta. Leo Vegasilla on usein myös jääkiekkoon liittyviä erikoiskampanjoita ja bonuksia.

Siirry LeoVegasille tästä ->

Jääkiekon suosituimmat vedonlyöntimuodot

Jääkiekon vedonlyöntiin on tarjolla nykyään jo satoja eri vedonlyöntikohteita – kiitos kansainvälisten vedonlyöntiyhtiöiden. Seuraavassa esittelemme kannattavimmat vedonlyöntimuodot niin harrastelijalle kuin vedonlyöntisijoittallekin.

Yli / alle -vedot

Over / under -vedot ovat yksi suosituimmista jääkiekon vedonlyöntimuodoista. Jääkiekossa maalimäärän rajana on yleisimmin 5,5 tai 4,5, mutta myös muita maalimääriä on mahdollista veikata.

Etenkin isoissa otteluissa massoilla on tapana pelata runsasmaalisia tuloksia, niiden viihdyttävyyden takia. Tylsät tulokset – eli vähämaaliset tulokset voivat antaa kuitenkin parempaa vastinetta rahoille.

Maalimääräodotusta nostavat heikot maalivahdit, hyvä ylivoimapeli ja toisen joukkueen jäähyherkkyys.

Maalimääräodotusta laskevat vahvat maalivahdit, hyvät alivoimapelit sekä jäähyttömyys. Lisäksi mitä tärkeämpi ottelu on kyseessä – sitä matalampia ovat maalimäärät keskimäärin.

Moneyline -vedot

Moneyline on yksi parhaita tapoja välttää tappiolliset vedot jääkiekossa. Moneyline mitätöi tasapelin mahdollisuuden kohteesta, jolloin merkillä veikataan ottelun lopullista voittajaa (jatkoaika + voittomaalikilpailu mukaan lukien).

Moneyline laskee kuitenkin myös mahdollista voitto-osuutta, joten sen käyttämistä kannattaa harkita tarkoin. On hyvä tarkastella joukkueiden tasapeliherkkyyttä ennen vedon asettamista.

Tasoitusvedot

Tasoitusvedot on yksi hyvä tapa tavoitella voitollista vedonlyöntiä jääkiekossa. Plusmerkkinen tasoitusveto on varsin kannattava tapa pelata etenkin altavastaajia. Altavastaajat kun yllättävät isompiaan jääkiekossa varsin usein – kiitos valtavien peliruuhkien. Esimerkiksi +1,5 maalia voi tuoda tarvittavan edun kohteeseen, sillä tällä vedolla voitat vaikka altavastaaja häviäisi ottelun yhdellä maalilla.

Vastaavasti negatiiviset tasoitusvedot (esim. Chicago Blackhawks -1,5 maalia) on yksi helpoimpia tapoja hävitä rahaa jääkiekossa. Miinusmerkkisen tasoitusvedon pelaamista ei voi oikeastaan suositella missään tapauksessa – oli toinen joukkue miten suuri ennakkosuosikki tahansa.

Parhaat sivustot jääkiekon vedonlyöntiin

Seuraavassa esittelemme parhaat sivustot jääkiekon vedonlyöntiin. Olemme painottaneet valinnoissamme kertoimia, kohdevalikoimaa sekä jääkiekkoon tarjottavia vedonlyöntibonuksia.

Arvostelu Bonus Pelaamaan

Expekt Suomi

100% bonus 50€ asti Pelaa nyt

William Hill

Ei bonusta Pelaa nyt

888Sport

100% bonus 100€ asti Pelaa nyt

Yobetit

150% bonus 150€ asti Pelaa nyt

Betsson

100% bonus 100€ asti Pelaa nyt

Mr Green

100% kerrointehostus Pelaa nyt

Nordicbet

100% bonus 100€ asti Pelaa nyt

Leo Vegas

50€ bonus + 10€ ilmaisveto Pelaa nyt

Tipbet

100% bonus 150€ asti Pelaa nyt

Betsafe

100% bonus 200€ asti Pelaa nyt

18bet

100% bonus 100€ asti Pelaa nyt

Vinkkejä jääkiekkovetoihin

Jääkiekko on vedonlyöntimuotona varsin yksinkertainen, mutta se poikkeaa monista muista lajeista etenkin pelimäärän ja tulosten hajonnan kannalta. Seuraavassa tärkeimpiä vinkkejä jääkiekkovetoihin.

Valmentajan vaikutus jääkiekossa

Valmentajan vaikutusta ei voi yliarvioida jääkiekossa, vaikka merkitys ei olekaan kenties yhtä suuri kuin esimerkiksi jalkapallossa. Hyvän ja huonon valmentajan ero voi olla NHL.ssä yli 20 pistettä kauden aikana, joten valmentajan taso kannattaa huomioida vedonlyönnissä, mutta siihen ei kannata ylireagoida.

Motivaatio

Jääkiekossa pelataan enemmän otteluita kuin esimerkiksi jalkapallossa. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueilla on useita otteluita kauden aikana, joissa ei ole merkittävää panosta. Etenkin NHL:ssä motivaatitasolla on valtava vaikutus.

Divisioonan sisäisten otteluiden merkitys on huomattavasti suurempi kuin perus runkosarjaotteluiden, joten joukkueet saattavat pelata huomattavasti heikommin monissa muissa otteluissa.

Loukkaantumiset & pelikiellot

Loukkaantumiset ja pelikiellot vaikuttavat joukkueiden otteisiin kiistatta. On kuitenkin hyvä huomioda, että loukkaantumisten merkitys ei ole yhtä suuri jääkiekossa kuin esimerkiksi koripallossa tai jalkapallossa.

Ykkösmaalivahdin poissaolo voi olla iso ongelma, mikäli joukkueella ei ole laadukasta varamaalivahtia. Samalle pelipaikalle osuvat loukkaantumiset ovat myös ongelmallisia, mikäli joukkueelta puuttuu esimerkiksi 2 tai jopa 3 sentteriä. Älä reagoi yksittäisen tähtipelaajan poissaoloon jääkiekossa!

Peliruuhkan vaikutus

Kuten todettua – peliruuhka on jääkiekossa kovempi kuin missään muussa lajissa. Joukkueet saattavat pelata pahimmillaan 5 ottelua viikon aikana, mikä on sietämätön kuorma mille tahansa joukkueelle. NHL:ssä pelataan myös paljon ns. back to back -pelejä, eli joukkueet pelaavat kaksi kertaa vastakkain peräkkäisinä päivinä.

Back to back -otteluissa joukkueet peluuttavat usein kakkosmaalivahtia toisessa ottelussa. Kannattaa siis huomioda, kumman joukkueen kakkosmaalivahti on laadukkaampi.

Peliruuhkassa painivan joukkueen otteluohjelmassa kannattaa seurata sitä, kuinka tärkeä yksittäinen ottelu sille on. Onko vastassa esimerkiksi paikallisvastustaja, saman divisioonan joukkue tai pudotuspelipaikasta taisteleva joukkue? Nämä kaikki vaikuttavat ottelun odotusarvoon merkittävästi.

Kotiedun vaikutus

Kotiedun vaikutus ei ole jääkiekossa yhtä merkittävä kuin jalkapallossa. Kotietu vaikuttaa eniten silloin, kun toisella joukkueella on alla pitkä vieraskiertue. Tämä tapahtuu useimmiten NHL:ssä tai KHL:ssä, joissa pelipaikkojen välimatkat ovat suuret.

KHL:ssä kotiedun merkitys on suurempi kuin muissa sarjoissa, joka on hyvä huomioida vedoissa.

Maalivahdin merkitys iso

Maalivahti on jääkiekon ylivoimaisesti tärkein pelaaja. Mikäli kenttäpeli on tasan – paremman maalivahdin joukkue voittaa, sanoi jo Juhani Tamminen aikoinaan. NHL:ssä joukkueilla on useimmiten vähintään kaksi laadukasta maalivahtia, joten kakkosmaalivahdin peluuttaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että joukkuetta vastaan kannattaa pelata.

Maalivahtien tasoerot ja kakkosmaalivahdin peluuttaminen kannattaa huomioida etenkin pienissä kiekkosarjoissa, joissa joukkueilla ei ole useimmiten kahta huippuveskaria rosterissaan.

Pelivihjeet jääkiekkoon

Sivuiltamme löydät ilmaisia pelivihjeitä jääkiekkoon ympäri vuoden. Pelivihjeissä panostamme ylikertoimien löytämiseen sekä altavastaajien pelaamiseen. Jääkiekossa on paljon ns. motivaatiotteluita, joista on mahdollista löytää viikottain lukuisia hyviä pelikohteita.

mr_green_jalkapallovedonlyonti