Mikä on kannattavin vedonlyöntimuoto? Top 3

Vedonlyönti on monipuolisempi laji kuin koskaan aiemmin. Erilaisia vedonlyöntimuotoja on jo tuhansittain, mutta mikä onkaan kannattavin vedonlyöntimuoto pitkällä aikavälillä?Monille suomalaisille tutuimmat vedonlyöntimuodot ovat pitkäveto, voittajaveto ja tulosveto, mutta nämä ovat vain jäävuoren huippu saatavilla olevista erilaisista vedonlyönnin muodoista.

1. Tylsät vedot isoissa tapahtumissa

Kuinka usein olet pelannut 0-0 tulosvetoa tai muuta tylsää lopputulosta isossa urheilutapahtumassa? Mikäli olet kuin suurin osa vedonlyöjistä, niin todennäköisesti hyvin harvoin.

Suuren yleisön kiinnostuksen keräämissä urheilutapahtumissa toivotaan yleensä viihdettä ja sirkushuveja kansalle, mikä näkyy selvästi myös pelivalinnoissa. Monet vedonlyöntisijoittajat käyttävät tätä joukkopsykologiaa hyödykseen, asettamalla vetoja ylikertoimisiin ”tylsiin lopputulemiin”.

On suositeltavaa erottaa urheiluromantiikka ja vedonlyönti toisistaan, sillä vaikka 99% ihmisistä odottaa jonkin asian tapahtuvan, niin se ei tee tapahtumasta yhtään sen todennäköisempää. Pelaa siis tylsästi esimerkiksi under 2.5 vetoja, mikäli pelimarkkinat ovat ylireagoineet ottelun viihdearvoon.

2. Moneyline ja draw no bet

Moneyline-vedot ovat yksi yleisimmistä vedonlyöntimuodoista moderneilla pelisivustoilla. Moneyline poistaa kohteesta tasapelin mahdollisuuden, eli moneylinella lyödään ottelun lopullista voittajaa (jatkoaika ja muut jatkopelit mukaan lukien).

expekt_ilmaisveto width=

Moneyline onkin pitkällä aikavälillä hyvin kannattava pelimuoto, sillä kolmen mahdollisen lopputuleman sijaan kohteessa on vain kaksi mahdollista lopputulemaa. Toisaalta myös kertoimet ovat huomattavasti matalammat, kuin perinteisessä 1X2 -vedoissa. Tämä pelimuoto soveltuu parhaiten kohteisiin, joissa on suuri tasapelin mahdollisuus.

Draw no bet – eli ”ei tasapeliä veto” on käytössä yleisimmin futiskohteissa. Tasapelin sattuessa pelaajan panos palautetaan kokonaan ja veto mitätöidään. Draw no bet -vedot sopivat todella tasapäisten joukkueiden kohtaamiseen sekä erityisesti isoihin otteluihin, joissa kummallakaan joukkueella ei ole varaa hävitä ottelua. Tällaisia ovat esimerkiksi Valioliigan tai La Liigan kärkiottelut.

Toisaalta DNB-vedot sopivat myös isojen altavastaajien pelaamiseen, sillä niillä saa edelleen todella mukavan kertoimen ilman riskiä tasapelin aiheuttamasta tappiollisesta vedosta.

3. Singlevedot, singlevedot ja vielä kerran singlevedot

Singlevetojen kannattavuutta ei ole mahdollista ylikorostaa. Ne ovat yksinkertaisesti huomattavasti todennäköisemmin voitollisia kuin vedot, joihin on sidottu useampi mahdollinen tapahtuma (yhdistelmävedot).

Singlevedoilla et voita ehkä kerralla yhtä paljon, mutta singlevedoilla pelaat pitkällä aikavälillä huomattavasti todennäköisemmin voitollista vedonlyöntiä.

Suosittelemme lukemaan myös: Miten voittaa pitkävedossa?