Miten voittaa pitkävedossa? Vältä nämä virheet vedonlyönnissä

Pitkäveto on suosituin vedonlyöntimuoto Suomessa, mutta vain harva pelaaja pystyy pelaamaan pitkävetoa voitollisesti. Seuraavassa kerromme, miten voittaa pitkävedossa pitkällä aikavälillä jopa tuhansia euroja.

Ylikertoimet avain voitolliseen pelaamiseen

Ylikertoimet ovat vedonlyöntiammattilaisten ja vedonlyöntisijoittajien kulmakiviä voitollisessa vedonlyönnissä. Suomen kuuluisimman vedonlyöntisijoittaja Jorma Vuoksenmaan mukaan: ”Ylikerroin on kerroin, joka on todennäköisyyden käänteislukua suurempi.”

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että mikäli esimerkiksi Barcelonan voittotodennäköisyys ottelussa on 50%, niin sen todennäköisyyden käänteisluku – eli kerroin tulisi olla 2,00. Ylikertoimen kohteesta saa silloin, kun Barcelonan kerroin on yli 2,00, esimerkiksi 2,10.

Haasteena ylikertoimien löytämisessä on se, että pelaajan oma arvio ottelun todennäköisyyksistä tulee olla tarkempi kuin vedonvälittäjän. Tarkan todennäköisyysarvion tekeminen vaatii kuitenkin tietyn määrän kokemusta, mutta kokemusta tärkeämpää on kyseisen kohteen ja lajin ominaispiirteiden tunteminen.

Ylikertoimet on helpointa löytää vertailemalla eri netin vedonlyöntisivustojen kertoimia keskenään. Parhaat kertoimet tarjoavat vedonvälittäjät löydät alapuolelta näkyvästä taulukosta:

Parhaat kertoimet vedonlyöntiin

ArvosteluBonusPelaamaan

William Hill

Markkinoiden parhaat kertoimetPelaa nyt

888Sport

100% bonus 100€ astiPelaa nyt

Mr Green

100€ ilmaisvetoPelaa nyt

Redbet

100€ ilmaisvedotPelaa nyt

Mobilebet

Talleta 300€ pelaa 600€Pelaa nyt

Yobetit

150% bonus 150€ astiPelaa nyt

NetBet

100% bonus 100€ astiPelaa nyt

Betway

100% bonus 100€ astiPelaa nyt

Matchbook

500€ cashbackPelaa nyt

SpeedyBet

200€ bonus ilman rekisteröitymistä!Pelaa nyt

Bethard

100% bonus 100€ astiPelaa nyt

Vältä aiempiin tapahtumiin reagoimista

Ihmismieli toimii loogisesti. Jopa turhankin loogisesti vedonlyönnin kannalta. Kun jokin tapahtuma tapahtuu tarpeeksi monta kertaa peräkkäin, niin ihmismieli olettaa, että sama tapahtuma toistuu hamaan tulevaisuuteen saakka. Vedonlyönnissä tämä koskee usein joukkueita, jotka seilaavat tappio- tai voittoputkessa.

Vanha vedonlyöntiviisaus on pelata putkia vastaan. Pelaajat ja jopa vedonlyöntiyhtiöt ylireagoivat monesti aiempiin tapahtumiin, jolloin kohteiden kertoimet eivät vastaa todellisia voimasuhteita.

Kun markkinat ovat reagoineet esimerkiksi yksittäisen pelaajan loukkaantumiseen tai hyvän joukkueen tappioputkeen liian vahvasti, niin tämä avaa oivia mahdollisuuksia löytää ylikertoimia pitkävetoon. Hyvänä ohjenuorana on siis pelata massoja vastaan ja olla rohkeasti vastarannan kiiski.

Älä välitä median, kavereiden tai vedonlyöntipersoonien mielipiteistä tai vedoista. Luota omaan arvioosi.

Huomioi järjestelmävetojen heikko osumatodennäköisyys

Järjestelmävedot tai kansankielellä rekat ovat vetomuotoja, jossa samalla kupongilla lyödään vetoa useamman kohteen osumisesta. Järjestelmävedot ovat houkuttavia vaihtoehtoja suuria voittoja metsästäville vedonlyöjille, mutta voitollisen vedonlyönnin kannalta ne ovat suorastaan turmiollisia.

Tavanomaisesti vedonlyöntiyhtiön ”talon etu” on kohteesta riippuen noin 3 – 7 prosenttia. Talon etu kuitenkin nousee sitä mukaan, mitä enemmän asetat vetoon eri muuttujia.

Kun singlevedossa talon etu saattaa olla esimerkiksi 6 prosenttia, samalla talon edulla triplakohteessa talon, eli vedonlyöntiyhtiön etu on jo 18 prosenttia. Tämä on pitkällä aikavälillä mahdoton yhtälö voitolliseen pelaamiseen.

Pelaa siis aina singlekohteita ja hajauta riskiä moneen eri kohteeseen vedonlyöntipersoonien suosimien rekkalappujen sijaan.

Muista hyödyntää erikoistarjoukset ja bonukset

Kun haluat voittaa pitkävedossa, niin on suositeltavaa käyttää kaikki vedonlyöntiyhtiöiden tarjoamat oljenkorret voittotodennäköisyyksien parantamiseen. Tähän tarkoitukseen sopivat parhaiten vedonlyöntifirmojen tarjoamat talletusbonukset sekä erikoistarjoukset vedonlyöntiin.

Listaamme säännöllisesti bonuksia Kaikki vedonlyöntibonukset -listaukseemme, josta löydät niin talletusbonuksia kuin ilmaisvetoja.

Suosittelemme lukemaan myös:

Vedonlyönti ilman rekisteröitymistä

Miten aasialainen tasoitusveto toimii? 

Näin hyödynnät cashout-toimintoa vedonlyönnissä