Tenniksen vedonlyönti

Tennis on vedonlyöntilajina äärimmäisen mielenkiintoisen. Tennis onkin monen vedonlyöntiammattilaisen suosikkilaji. Esimerkiksi Suomen kuuluisin vedonlyöntisijoittaja Jorma Vuoksenmaa on nimennyt tenniksen parhaaksi vedonlyöntisijoittamisen kohteeksi.

Mitä tenniksen vedonlyönnissä kannattaa huomioida ja miten laji eroaa monesta muusta palloilulajista?

Tenniksen vedonlyöntimuodot

Tenniksessä on huomattavasti vähemmän vedonlyöntimuotoja kuin esimerkiksi jalkapallossa tai jääkiekossa. Tenniksessä ei ole esimerkiksi lainkaan tasapelin mahdollisuutta, eikä lajissa ole mahdollista pelata tulosvetoa. Suosituimmat vedonlyöntimuodot ovat:

Ottelun voittaja

Yksinkertaisin tapa pelata tenniksen vedonlyöntiä on veikata yksittäisen ottelun voittajaa. Tenniksessä ei tunneta tasapelejä, joten pelaajien voittokertoimet eivät ole yhtä suuria kuin esimerkiksi joukkueurheilulajeissa.

Osa vedonlyöntitoimistoista antaa lisäksi mahdollisuuden pelata yksittäisen pisteen voittajaa. Tällaisen mahdollisuuden tarjoaa esimerkiksi Leo Vegasin live-vedonlyöntisovellus.

Yli / alle -vedot tenniksessä

Tenniksen yli / alle -vedoissa voit lyödä vetoa ottelun erä- ja pelimäärästä. Erävedoissa rajana toimii yli / alle 2,5 maalia ja pelimäärässä raja voi olla esimerkiksi yli / alle 25 gamea.

Tasoitusvedot tenniksessä

Tenniksen tasoitusvedot ovat erinomainen tapa pelata altavastaajia. Tilastojen mukaan on kannattavampaa pelata altavastaajaa plusmerkkisellä tasoituksella kuin ennakkosuosikkia miinusmerkkisellä tasoituksella. Tenniksen tasoitusvedoissa on saatavilla sekä erätasoitus +1,5 ja pelitasoitus, esimerkiksi +3,5 peliä.

leovegas_bonus_

5 vinkkiä tenniksen vedonlyöntiin

Tenniksen vedonlyönti poikkeaa monista muista palloilulajeista ja pitkäjänteinen vedonlyöjä voi tehdä mukavaa tuottoa oikealla pelistrategialla. Tässä 5 vinkkiä tenniksen vedonlyöntiin:

1. Hyödynnä tilastoja

Tilastojen merkitys tenniksessä on kiistaton. Tenniksen vedonlyönti kannattaakin perustaa pitkälti tilastoista saataviin dataan, jota onkin saatavilla todella runsaasti. Ultimatetennisstatistics.comin sivuilta löydät kattavat tilastoinnit tennikseen jopa 1960-luvulta asti, joita kannattaa hyödyntää jokaisessa kohteessa.

Helpoin tilasto pelaajien taitotason seuraamiseen on tietenkin Tenniksen keskusjärjestön ylläpitämä ATP-pistetaulukko, jokaa perustuu pelaajien keräämiin turnauspisteisiin edellisen vuoden ajalta.

2. Alusta muuttaa tennispelin luonnetta

Tenniksen erikoisuutena muihin lajeihin nähden on pelialusta, joka voi olla joko massakenttä, kovapohjainen kenttä tai ruohokenttä. Monilla pelaajilla on suosikkialusta jossa he ovat vahvimmillaan, joten on tärkeää huomioida pelaajan tilastot juuri kyseiseltä pelialustalta.

3. Syöttö on todella ratkaiseva tekijä

Tenniksen tärkein yksittäinen lyönti on syöttö. Pelkällä laadukkaalla syöttämisellä ei välttämättä voita ottelua, mutta heikolla syöttämisellä ottelu hävitään todella usein. Syöttökoneiksi kutsuttavat pelaajat eivät ole usein suuren yleisön suosikkeja, sillä näiden pelaajien pelitapa ei ole kovinkaan viihdyttävä.

Suurelle yleisölle viihdyttävämpiä pelaajia ovat räiskyvät persoonat, jotka taistelevat jokaisesta pallosta viimeiseen saakka paikatakseen esimerkiksi syöttöön liittyviä puutteita. Vedonlyönnissä kannattaa panostaa kovasyöttöisiin pelaajiin, joilla on varma ykkössyöttö. Näin pelaat jo pääsääntöisesti massoja vastaan ja saat mahdollisesti hyviä ylikertoimia kohteisiin.

4. Suosikit jyräävät

Tenniksessä suosikit ovat vahvoilla, sillä onnen ja sattuman osuus otteluissa on varsin pieni. Tennisottelussa pelataan niin monta yksittäistä palloa, että muutama onnekas pomppu ei käännä ottelua altavastaajan voitoksi. Toisin on esimerkiksi jalkapallossa, jossa yksi epäonninen hetki voi tarkoittaa joukkueelle tappiota.

Monien tutkimusten mukaan tenniksen vedolyönnissä häviää huomattavasti vähemmän pelaamalla ennakkosuosikkeja kuin altavastaajia. 

5. Kotietu – onko sitä?

Kotietu ei ole tenniksessä merkittävä tekijä. Tämä kannattaa aina huomioida ennen vetojen asettamista, sillä kertoimenlaskijat ottavat monesti “kotiedun” huomioon kertoimissa. Yksilöurheilussa kotiyleisön edessä pelaaminen saattaa jopa heikentää suoritusta painetilasta johtuen, vaikka tästä ei mitään tarkkoja tilastoja olekaan saatavilla.

Lyhyesti:

  1. Perusta tennisvedot aina tilastoihin
  2. Suosikit pettävät tenniksessä harvemmin kuin muissa lajeissa
  3. Laadukkaat syöttäjät ovat aina vahvoilla

Parhaat sivustot tenniksen vedonlyöntiin

Tennisvetoja on mahdollista asettaa käytännössä jokaisella kansainvälisellä vedonlyöntitoimistolla. Olemme valinneet alapuolelle meidän suosikkisivustot tenniksen vedonlyöntiin. Kriteereinä olemme käyttäneet kertoimia, kohdevalikoimaa sekä tarjolla olevia erikoistarjouksia tennikseen.

1. Leo Vegas

Leo Vegas on tennisvetoihin erinomainen sivusto. Hyvien kertoimien ja mehevän tervetuliaisbonuksen ohella voit seurata sivustolla otteluita suorina lähetyksinä, asettaen samalla vetoja live-vedonlyönnin välityksellä.

Liity Leo Vegasille tästä

2. NordicBet

Nordicbet tarjoaa kenties kaikista kattavimman kohdevalikoiman tennikseen. Sivustolla voit pelata niin suuria ATP-turnauksia kuin pienimpiä challenger-turnauksen otteluita. Laajan kohdevalikoiman ohella voit seurata matseja livenä Nordicbetin live -palvelusta.

Liity Nordicbetille tästä

3. 888Sport

888sport_vedonlyontibonus_

888Sport saattaa olla vielä joillekin suomalaisille hivenen tuntemattomampi sivusto, vaikka kyseessä on yksi Euroopan isoimmista pelisivustoista. Sivuston massiivinen kohdevalikoima ja markkinoiden kärkitason kertoimet tennikseen takaavat, että kyseessä on passeli sivusto juuri tennisvetoihin.

Liity 888Sportille tästä

Tennisvihjeet

Tenniksen vedonlyönti on yksi kannattavimmista rahapelaamisen muodoista. Veikkauskertoimet.comin pääpainopiste vihjeissä on joukkueurheilu, mutta tarjoamme säännöllisesti ilmaisia pelivihjeitä tennikseen sivuillamme.

Otteluiden seuraaminen

Tenniksen seuraaminen livenä on tänä päivänä todella yksinkertaista, sillä moni vedonlyöntitoimisto tarjoaa sivuillaan tenniksen live stream -lähetyksiä. Seuraamalla otteluita suoraan vedonlyöntitoimiston sivuilla voit lyödä myös vetoja yksittäisen pisteen voittajasta ja jännittää matsia suorana lähetyksenä.

Yksi suosituimmista live stream -sivustoista tennikseen on palkittu vedonlyöntisivusto Leo Vegas.

Katso tennistä Leo Vegasin sivuilla näin:

  1. Rekisteröidy Leo Vegasin asiakkaaksi tästä
  2. Lyö veto haluamaasi tennisotteluun alle 24 tuntia ennen ottelun alkamista
  3. Varmista, että pelitililläsi on min. 0,10€ ennen ottelun alkamista