Liveveto

Liveveto on suureen suosioon noussut vedonlyöntimuoto, jossa ideana on lyödä vetoa kesken ottelutapahtuman. Livevedot löytyvät tänä päivänä jo lähes jokaiselta netin vedonlyöntisivustolta. Live-veikkaus on sekä jännittävä että parhaimmillaan myös hyvin tuottoisa vedonlyöntimetodi.

Missä live-vedonlyöntiä kannattaa harrastaa?

Veikkauksen liveveto on kaikkein suosituin sivusto livevedonlyöntiin, mutta netin valikoimasta löytyy huomattavasti parempiakin sivustoja vetojen asettamiseen.

Vaikka live-vedonlyönti löytyy pääsääntöisesti kaikilta pelisivustoilta – on sivustojen välillä suuriakin eroja pelivalikoiman ja kertoimien suhteen. Parhaat live-vedonlyöntisivustot ovat William Hill ja Betive.com  joilta löytyy todella laadukas kohdevalikoima sekä hyvä mobiilialusta. Unibetilla on myös hyvin kattava liveseuranta ja osa otteluista näytetään suorina live-stream lähetyksinä.

Suomalaisten suuressa suosiossa on myös Nordicbet, joka tarjoaa paljon hyviä bonuksia livevetoihin. Livevedot kannattaakin asettaa sivustolla, jossa saat parhaat kertoimet sekä laadukkaan pelialustan.

Liveveto – vinkit pelaamiseen

Liveveto ei eroa sinänsä normaalista vedonlyönnissä, sillä pääideana on löytää tuottoisat ylikertoimet netin vedonlyöntiyhtiön valikoimasta. Ideana on siis arvioida valitun kohteen odotusarvo tarkemmin, kuin vedonlyöntiyhtiön kertoimenlaskija. Paras tapa tähän on seurata ottelua suorana lähetyksenä tai paikan päällä, sillä pelkkien ottelutilastojen perusteella veikkaaminen on suoranaista hakuammuntaa.

Etenkin pienemmissä sarjoissa ja vähemmän mediaseksikkäissä otteluissa vedonlyöntiyhtiöt eivät ole aivan yhtä hyvin perillä ottelun tapahtumista ja voimasuhteista, jolloin ylikertoimien löytäminen voi olla helpompaa.

Muista nämä asiat ennen live-vedon asettamista:

  • Live-vedoissa on viive, eli veto ei mene salamana läpi (noin 5 – 10 sekuntia)
  • Huomioi muuttuvat kertoimet ennen vedon asettamista (sivusto yleensä ilmoittaa tästä ennen vedon hyväksymistä)
  • Älä ylireagoi kenttätapahtumiin – esimerkiksi punainen kortti toiselle joukkueelle ei tarkoita automaattisesti toisen joukkueen voittoa

Livevetokohteet ja kertoimet

Live-vetoja on mahdollista asettaa tänä päivänä todella moneen eri lajiin. Kaikista suosituimpia ovat jalkapallo, jääkiekko ja tennis, mutta myös koripallo, lentopallo, salibandy ja muut suomalaisten suosikkilajit ovat edustettuina. Avoinna olevat livevetokohteet löydät aina peliyhtiön livevedonlyönti -osiosta.

Livevetojen kertoimet vaihtelevat paljon ottelun sisällä. Esimerkiksi toisen joukkueen maalin jälkeen kertoimet saattavat pompata ylös ja alas todella rajusti, jonka jälkeen kertoimet yleensä tasoittuvat minuutti minuutilta. Maalien jälkeiset hetket ovatkin livebetsien etsikkoaikaa, jolloin ylikertoimien löytäminen on todennäköisempää.

Veikkaus.fi liveveto tarjoaa tällä hetkellä varsin kapean kohdevalikoiman live-vetoihin, jonka johdosta onkin suositeltavaa asettaa livevedot kansainvälisillä pelisivustoilla.

Mobiilivedot live-vedonlyönnissä

Mobiilivedot ovat lisänneet suosiotaan vuosi vuodelta – ja live-vedonlyönti on yksi mobiilipuolen yleisimmistä pelimuodoista. Mobiilialustan toimivuutta ei voi siis korostaa liikaa, sillä live-vetojen suola on tietenkin asettaa vetoja otteluun, jota seuraa stadionilla tai vaikkapa omalta kotisohvalta. Pelisivustoista esimerkiksi Mobilebet vedonlyöntisivusto on nimensä mukaisesti erikoistunut mobiilivetoihin.

Yhteenveto

Live-vedonlyönti sopii niin voitollista vedonlyöntiä tavoittelevalle pelaajalle, kuin sopivaa lisäjännitystä hakevalle betsaajalle. Live-vedot ovat oivallinen tapa esimerkiksi ennen ottelua asetettujen vetojen seiftaamiseen. Näin voit taata itsellesi varman tuoton jo ennen ottelun päättymistä.

Ja tuovatpa livevedot minkä tahansa ottelun seuraamiseen roiman annoksen lisäjännitystä. Syksyisen tiistai-illan Ilves – HPK kamppailukin tuntuu kihelmöivän jännittävältä, kun ottelussa on pieni rahallinen panos mukana!

Suosittelemme hyödyntämään livevetoihin myös kaikki vedonlyöntibonukset.

Kirjoittaja

Joni Oinonen

Bio

Joni on toiminut kansainvälisellä rahapelialalla jo vuodesta 2015 saakka. Vedonlyöntisivustot ja suomalaiset nettikasinot ovat sen sijaan kuuluneet Jonin kiinnostuksen kohteisiin jo yli 20 vuoden ajan. Vedonlyönnissä hän keskittyy etenkin jalkapallon vedonlyöntin sekä F1-vedonlyöntiin. Joni on Veikkauskertoimet.comin päätoimittaja.