Arbitraasivedonlyönti – Varma tapa voittaa vedonlyönnissä?

Arbitraasivedonlyönti – mitä se oikein tarkoittaa? Ja ovatko arbitraasit varma tapa voittaa rahaa vedonlyönnistä? Tässä artikkelissa käymme läpi arbitraasivedonlyönnin perusteet ja vinkit voittamiseen.

Mitä arbitraasivedonlyönti tarkoittaa?

Arbitraasivedot tunnetaan myös nimellä riskitön veto, vaikka siihen sisältyykin muun vedonlyönnin tapaan pieni riski.

Arbitraasivedonlyönti toimii siten, että samaan kohteeseen etsitään eriävät kertoimet eri vedonlyöntisivuilta. Arbitraasi toteutuu, kun vedonlyöntitoimistot ovat eri mieltä ottelun ennakkosuosikista. Arbitraasivedonlyönti on erityisen suosittua tenniksessä, jossa ottelussa on vain kaksi mahdollista lopputulemaa (tenniksessä ei ole tasapeliä).

Arbitraasissa asetetaan siis alkuperäinen veto sekä ns. vastaveto.

Esimerkki arbitraasivedosta:

Rafael Nadal kohtaa Roger Federerin Australian avointen finaalissa.

  • Nadalin voittokerroin on vedonlyöntisivustolla A 2,10.
  • Federerin voittokerroin on vedonlyöntisivustolla B niin ikään 2,10.

Kun asetat molemmille  saman 100€ vedon, voitat vedolla varmasti ottelun lopputuloksesta riippumatta. Tällöin nettovoittosi olisi 10€ (Yhteispanos 200€, voitto 210€ = nettovoitto 10€).

Yllä oleva esimerkki on hyvin yksinkertainen, sillä yleensä arbitraasikohteet eivät ole aivan yhtä helppoja tunnistaa.

Seuraava esimerkki on NBA-koripallosta.

Golden State Warriors kohtaa runkosarjaottelussa Chicago Bullsin.

  • Golden staten voittokerroin on 1,20 vedonlyöntiyhtiöllä X.
  • Chicagon voittokerroin on 8,00 vedonlyöntiyhtiöllä Y.

Kuinka voit tietää onko tässä kohteessa mahdollisuus arbitraasivetoon? Kerromme siitä lisää alapuolella.

Arbitraasin laskukaava

Tunnistaaksesi arbitraasikohteen, sinun tulee ensin muuttaa vedon kertoimet todennäköisyyksiksi. Tämä on varsin helppo laskukaava, sillä sinun tarvitsee vain jakaa luku 1 vedon kertoimella.

  • Golden Staten todennäköisyys: 1 / 1,20 = 0,83333 = 83,3% 
  • Chicagon todennäköisyys: 1 / 8,00 = 0,125 = 12,5%

Tämän jälkeen joukkueiden voittotodennäköisyydet (prosentit) lasketaan yhteen:

  • 83,3% + 12,5% = 95,80%

Kun joukkueiden yhteenlasketut prosentit ovat alle 100%, on kyseessä aina arbitraasiveto! Näin ollen voittaisit tällä vedolla riippumatta ottelun lopputuloksesta, kun lyöt molemmille joukkueille vedon samalla panoksella.

Netistä on mahdollista löytää myös valmiita arbitraasilaskimia, mutta laskukaava on siis hyvin yksinkertainen suorittaa.

Mistä arbitraasikertoimia on helpointa löytää?

Arbitraasivedonlyönti on periaatteessa mahdollista millä tahansa netin vedonlyöntisivustolla. Alla olevasta taulukosta löydät sivustot, jotka tarjoavat keskimäärin muita sivustoja korkeammat kertoimet, joita voit hyödyntää arbitraasivedonlyönnissä. Alkuperäisveto ja vastaveto tulee aina asettaa eri sivustolla.

Parhaat sivustot arbitraasivetoihin

ArvosteluBonusPelaamaan

William Hill

Markkinoiden parhaat kertoimetPelaa nyt

Matchbook

Vedonlyöntipörssin korkeat kertoimetPelaa nyt

Mr Green

100€ ilmaisveto vedonlyöntiinPelaa nyt

888Sport

Markkinoiden kärkipään kertoimetPelaa nyt

Betway

100€ bonus vedonlyöntiinPelaa nyt

Tipbet

150€ bonus vedonlyöntiinPelaa nyt

Arbitraasivedonlyönnin ongelmat

Arbitraasivedonlyönti on varma tapa voittaa vedonlyönnissä, mutta siinä on muiden pelistrategioiden tapaan heikkoutensa. Tässä suurimmat ongelmat:

1. Arbitraasit katoavat nopeasti

Internetin aikakaudella nopeus on valttia, sillä tieto leviää pelaajien ja vedonlyöntiyhtiöiden välillä erittäin nopeasti. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisuus arbitraasin lyömiseen saattaa umpeutua 15 minuutin kuluessa, kun vedonlyöntiyhtiöt huomaavat kertoimien epätasapainon.

Näin ollen saatat ehtiä lyömään alkuperäisen vedon, mutta toisen vedonlyöntitoimiston vastaveto ei ehdi mennä läpi ennen kerroinmuutosta.

2. Iso työmäärä, matala palautus

Vaikka arbitraasivedot ovat ns. varma tapa voittaa vedonlyönnissä, ovat niiden palautussummat varsin pieniä. Yli 3% tuotot alkuperäiselle panostukselle ovat todella harvinaisia. Mikäli panostat yksittäiseen vetoon esimerkiksi 100 euroa, on tuottosi useimmiten 3 euroa tai vähemmän. Arbitraasivetojen löytämiseen kuluu sen sijaan paljon aikaa ja vaivaa, joten jokainen ansaittu euro on työn ja tuskan takana.

3. Isot panostukset eivät mene välttämättä läpi

Vedonlyöntiyhtiöiden panosrajat voivat olla myös esteenä isojen voittojen metsästämisessä. Vedonlyöntyhtiö saattaa asettaa esimerkiksi 100€ panosrajan ns. korkean riskin otteluihin, kuten alasarjojen otteluihin. Tämä kannattaa varmistaa ennen vedon lyömistä, mikäli aiot panostaa kohteeseen suurempia summia.

Korkeat panosrajat löydät usein esimerkiksi William Hillin vedonlyöntisivuilta.

Onko arbitraasivedonlyönti kannattavaa?

Arbitraasivedonlyönti on kannattavaa, mutta vain mikäli olet valmis panostamaan vedonlyöntiin lukuisia tunteja kerrallaan.

Arbitraasivetojen löytäminen on merkittävästi hankalampaa tänä päivänä, kuin vielä vaikkapa 2000-luvun alkuaikoina. Oikein toteutettuna arbitraaseilla on kuitenkin mahdollista tehdä tasaista tuottoa vedonlyönnistä, mutta sitä kannattaa tarkastella enemmänkin haastavana sijoitustoimintana kuin vedonlyöntinä.

Tykkäsitkö artikkelista? Suosittelemme sinua lukemaan myös:

Olen pelannut rahapelejä jo 90-luvulta asti. Rakkaus vedonlyöntiin syntyi pitkävedon ja vakioveikkauksen kautta, joita tulee pelattua vielä tänäkin päivänä. Nykyään pelaan myös kasinopelejä, joista suosikkejani ovat blackjack, sekä kolikkopelit Gonzo's Quest ja Book of Dead.

spinit_tervetuliaisbonus